فرصتي استثنائي براي قلعه ساساني اژدها پيکر لار

مسئول اجرايي پايگاه شهر تاريخي لار در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: در اين طرح برنامه‌هاي مهمي هم‌چون ارائه عمليات مرمتي و مباحث نظري، انتخاب شيوه بهينه براي مرمت اجرا مي‌شود.

الهام زائري درادامه خاطرنشان کرد: تهيه نقشه‌هاي مرمتي و ارائه الگوهاي مختلف ساماندهي براي نظم‌بخشي و افزايش کيفي دسترسي، تسهيلات و خدمات مورد نياز مجموعه از ديگر فعاليت‌هاي اين طرح خواهد بود.

وي با اشاره به انجام آسيب شناسي و آسيب نگاري مجموعه بيان داشت:همچنين در حال حاضر برداشت پلان و نما به طور کامل انجام شده است.

وي با اشاره به تخريب اين قلعه بر اثر متروکه بودن، بارش‌هاي جوي و زلزله‌هاي بسيار افزود:البته از چند لايه بودن اندود خشت‌هاي موجود در اين بنا مي‌توان فهميد که اين بنا در دوره‌هاي گذشته چندين بار مرمت شده است.

اين مقام مسئول در پايگاه شهر تاريخي لار قدمت آثار و بقاياي اين قلعه را مربوط به دوره ساساني دانست و افزود: هنوز آثار عمارت‌هاي قديمي چون سرداب، مسجد، حمام، مقبره، چاه، دولاب و آب انبار و آثار برج و بارو و قلعه و حصار ديده مي‌شود.

خاطرنشان مي‌شود؛ قلعه اژدها پيکر به طول 700 و عرض 170 متر بر روي سطح مرتفعي در بخش باختري شهر شيراز قرار گرفته است.اين قلعه از سه بخش ديوار سنگي، قلعه بالايي و مياني تشکيل شده است. به جز قلعه بالايي و بناي مشهور به قبر مادر نادرشاه، ساير قسمت‌هاي قلعه ويران شده است.بقاياي اين قلعه بر روي تپه‌اي در شمال شهر لار نمايان است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388101310